Едни испанци в България

Всеки български фотограф мечтае да замине за далечна екзотична страна, за да направи спиращи дъха снимки. Всеки испански фотограф мечтае да снима … цветовете на есента. Колкото и банално да звучи това е самата истина.

Група 16 испански фотографи  от Objetivo Valencia ни даде задача – искаме да снимаме цветовете на есента. За да я изпълним ние им подбрахме няколко дестинации – Рила, Стара планина, устието на река Ерма и Витоша. И трите места се оказаха очарователно пъстри в средата на октомври, така че испанските фотографи останаха предоволни от гледките, които видяха… и заснеха. Пътуванията бяха уморителни, защото само за 4 дни трябваше да обиколим половин България. Но пък и много забавни. Ние не говорим испански, те не говорят български. Ние говорим английски, но пък не не говорят добре английски. И понеже фотографията е универсален език, се разбирахме чудесно. Снимахме до припадък, споделяхме опит и трикове за по-хубави снимки, на пук на езиковата бариера. Накратко – всичко беше чудесно и трябва да го повторим.

И това ще се случи съвсем скоро на международен фотопленер. Повече информация за него обаче ще пуснем, когато всички подробности бъдат уредени!

Стига думи, снимките говорят повече от хиляди думи!