Елисавета Чулкова – фотографът, който може да смята

Този път ще ви разкажа за една наша ученичка, която промени живота си заради фотографията или фотографията промени живота й. Едно от двете. Както и да го наречем то си е промяна с удивителен знак.

Тя беше главен счетоводител на голяма компания. Забързан живот, отдаден само на работата и на цифрите. Тя беше абсолютен виртуоз в това, което правеше… Докато…

Едно гмуркане в дълбокото (буквално и преносно) не я накара да преосмисли живота си. Вижда го като на лента и решава, че именно лентата е новото начало за нея. Така започва фотографският й път. Записва се на два курса по фотография – за начинаещи и за напреднали в Great Photo Art. Завършва ги успешно. Продължава да се учи на фотография и да твори. И след около година и половина резултатът е на лице – новия път – новото начало – новото начинание – новото – Фотографията, главно Ф.

Това е историята на Елисавета Чулкова, която от преуспял счетоводител с успешна кариера се превръща в талантлив фотограф с душа, сърце и потенциал.

Днес тя снима предимно портрети на деца и определено може да се похвали със страхотни снимки. Снимки, които са коренно различни от тези, които сме свикнали да виждаме във фенстраниците и сайтовете на повечето детски и бебешки фотографи. Снимки, в които има сърце и душа, снимки които разказват истории, снимки, които говорят с глас и образ. Композиции, които показват майсторство и желание за творчество. (За които скромен принос се надявам да имаме и ние.)

Днес Ели има големи фотографски планове да започне бизнес в областта на фотографията, да отвори собствено студио и да продължава да твори с още по-голямо вдъхновение. А ние сме зад нея, защото знаем какво може. Конкуренцията вече има силна конкуренция.

Фенстраницата й във Facebook се нарича El Chulkova Photography

Мен тази история ме впечатли и вдъхнови, показа ми, че няма невъзможни неща, стига да ги искаш. Надявам се и вие да се вдъхновите от Елисавета Чулкова. И вдъхновението да стане заразително. Ето и вдъхновяващите й снимки:

Още снимки на El Chulkova Photography

Не се притеснявай да споделиш мнението си с нас

Your email address will not be published. Required fields are marked *