Илиана Козанова – едно малко момиче с голямо бъдеще

Точно преди година започнахме да провеждаме фотографски курсове в Пловдив. Оттогава досега сме обучили близо 50 души от града под тепетата. И всички те се оказаха много талантливи и ученолюбиви. И всички те имат голямо бъдеще.

Илиана (сега вече Ili’s focus) беше от първите пловдивски фотофенове, които ни се довериха. И продължават да ни се доверяват. Тя завърши два курса при нас – за начинаещи и за напреднали. И оттогава досега извървя  труден път.

Първо се притесняваше, че фотографията е по-сложно изскуство-наука, отколокто си го е представяла. Не вяраваше, че притежава проницателен поглед на бъдещ голям фотограф и чувство за ристъм в снимката, с каквито малко хора могат да се похвалят. А Петър й го казваше доста често. После се престраши да покаже първите си снимки във Facebook… След това се “роди” фенстраничката й Ili’s focus shoots във Facebook, а не след дълго се появиха и кадри като тези:

Които могат да те накарат да затаиш дъх и да настръхнеш от внушението и смисъла, които ти предават. Защото снимката не е само красиви и пъстри цветове. Снимката е смисъл. Кадрите на Илиана са пълни със смисъл и празни от към случайности.

И на каря … вече може да се похвали с първите си продадени снимки. Това е накратко израстването на един наш ученик с голям талант в рамките само за една година. Е, как да не се гордеем с учениците си!