17 предимства на системата микро 4/3 на Olympus

  1     Лекота и удобство

  • Удобни за път, особено в самолети, където често има ограничение за багажа.
  • За любители и професионални фотографи, които държат на качеството и удобството едновременно.
  • Лесно се поставят на малки хеликоптери за снимане от високо.  Olympus дори притежава система, с която можете да управлявате фотоапарата дистанционно чрез телефона си.

2     Плюс при високите кадри

Микро 4/3 системата е в плюс за кадрите, които са вертикално заснети. Те се възприемат по-добре от окото, когато са заснети с 4/3. Това обаче не важи за кинематографските кадри, които са широки. (Твърдението, че художниците са използвали повече 4/3 съотношението се отнася за картини с вертикално положение. При  кинематографските кадри това съотношение пречи. 3/2 е по-удачното).

3     4/3 сензорът е по-квадратен и в краищата винетирането е по-малко.sensor size

4     По-евтини обективи и принадлежности.

5     Стабилизацията на тялото позволява да се слагат по-качествени обективи. Когато стабилизацията е в обектива, се добавят допълнителни компоненти, които влошават качеството на изображението.

6     Системата позволява да се слагат всякакви обективи (особено важно за киното и теле-фотото)

7     Бутоните и ринговете имат уникалната способност да се нагаждат спрямо притежателя на фотоапарата и неговите фотографски навици. Това означава, че фотографът може сам да настрои функционалността на всеки бутон или ринг спрямо навиците си и както на него му е по-удобно за работа.  Така фотографите, които са свикнали да работят с други марки фотоапарати могат лесно да приспособят  Olympus към себе си, а не те да се приспособяват към Olympus. stunning-lenses-right

8     Най-съвършената система за микро и макрофотография! Фокусната равнина е по-голяма. Това помага да се види и плътността при микро кадрите. Важно качество за зъболекарите!

9     Новите модели Olympus със системата микро 4/3 се равняват като  качеството на изображението при крупнатите (APS-C) модели огледално-рефлексни фотоапарати (минус за PL-e5 и по-старите). Разликата между микро 4/3 r APS-C  сензорите е само в съотношението на страните.

10  Уникална бързина! Много бързи в режим „Серия от снимки“.

11   Перфектни са за улавяне на моменти при репортажна фотография и при снимане на събития.

12  Бърз и точен автофокус  дори  на тъмно. Нощните сцени са ясни дори при нулева видимост за очите.

13  Дискретност!  Фотоапаратите Olympus са подходящи за папарашки снимки, тъй като не се натрапват и са дискретни като размер и шум.

14  Идеални за видео!

  • Сензорът е по-подходящ, защото времето за реакция на матрицата е по-малко. Желиращият ефект се избягва по-лесно. По-малкият сензор означава, че дори и на по-отворена диафрагма може да се снима група от хора и всички да са на фокус.

15  Идеални за видео!

  • При новите модели Olympus може да се регулира следенето на фокуса като може да се избира между малка и голяма зона на изместването на фокусните точки по време на снимане. Това прави излишно  слагането на стари и тежки обективи.


16  Електронният визьор помага да се видят обектите на снимане дори, когато е тъмно, като усилва осветеността.

17  Сензорът  винаги е чист!
Дори ако се замърси много лесно се почиства. Системата е направена така, че да не влиза често прах в апарата от обективите. Сензорът е открит и дори да попадне прах лесно се самопочиства  (при огледално-рефлексните апарати прахът е в затворен цикъл и винаги остава в сензора).