Десислава Цвяткова – поразяващото око

Продължаваме традицията да ви фотореюмираме задапаратни устройства. Днес ще ви представим Десислава Цвяткова – поразяващото око. Позволих си да я нарека така, защото нейният поглед върху нещата от живота, особено върху градската среда, е удивителен – клиширана дума, но просто в българския език няма друга, която да изрази този смисъл. Деси е от онези фотографи, които виждат, това което повече хора не виждат и то там където повечето хора не очакват да намеря нещо интересно, нещо достойно за снимане.

Деси рисува със снимките си цял нов свят. Всеки неин фотос казва много повече отколкото показва. Всеки неин кадър говори и то на достъпен език. Не е нужно да се взираш дълго в снимката й, за да разбереш какво е искал да каже авторът. Смисълът те удря в съзнанието веднага щом погледнеш снимките на Деси. И си казваш: “Ех, да можех и аз да виждам тези неща”. Перфектни композиции, перфектно техническо изпълнение. Деси, време ти е за изложба!

Деси е от първите ни курсисти в Пловдив и е една от многото наши гордости. Тя премина курсът за начинаещи по фотография и този за напреднали, и само за няколко месеца напредна толкова осезаемо пред очите ни, че ни накара да изпитваме  огромно удовлетворение от работата си. Благодарим ти, Деси! Продължавай все така, ние сме с теб!