УСКОРЕН ФОТО КУРС В СОФИЯ

 

Обратната връзка с нашите ученици ни накара да пуснем още един курс по фотография, който кръстихме "Първи стъпки във фотографията". Той ще е по-теоретичен и ще е подготовка за много практика във фотографията в следващото ниво на курса, а именно - Курса по фотография за начинаещи, който провеждаме вече 3 години.

И така, ето какво ще представлява новият ни курс.

 

Фото курсовете на Great Photo Art са изцяло практически, което е първото от най-хубавите им качества. А те са общо... много.

Още информация за графика на провеждане на фотографския курс в Пловдив, цените и още информация вижте ТУК!

Техника: най-добре е да посещавате курса по фотография със собствен фотоапарат, независимо каква марка и модел е. Любителски фотоапарат също върши работа. Важно е да има ръчни настройки.

Great Photo Art си партнира успешно с Olympus България. На участниците в курса, които не разполагат с никакъв фотоапарат Olympus България предоставя учебни фотоапарати и обективи. Те се предоставят само за целите на курса, не могат да се ползват вкъщи и са ограничен брой.

ТЕМИ:

1. Избор на цифров фотоапарат.

2. Устройство и функции на цифровия фотоапарат. Особености при работа с цифрови фотоапарати - автоматични и ръчни настройки. Скорост, диафрагма, фокусни разстояния, баланс на бяло, корекция на експозицията, работа при различни чувствителности, работа със светкавицата. Различни настройки.

3. Светлина. Видове светлина. Начини на разсейване и интензитет.

4. Основи на композицията. Избор на обект. Избор на гледна точка. Преден и заден план. Фокусиране в различни отстояния. Цветна хармония.

5. Пейзажна фотография. Особености. Избор на техника.

6. Репортажна, Street фотография.

7. Как да снимаме при ниска осветеност и през нощта. Нощни снимки от ръка и със статив.

8. Портрет при естествена светлина. Практически урок навън.

Ще се радваме да станете наш ученик!


Лектор Петър Чолаков

 

В курса ще научите?

 

 1. Основните понятия във фотографията. Какво е бленда, скорост, ISO, White Balance, композиция, отстояния, преден план, светлина и различни видове светлини...?
 2. Ще откриете магията на портретната фотография. Ще даваме примери със снимки на известни български и чуждестранни автори. Фотографи с дълъг опит в портретната и модната фотография.
 3. Ще научите тънкостите на спиращата дъха пейзажна фотография и на travel фотографията. Ще даваме примери със снимки на известни български и чуждестранни автори, световно признати в този жанр. 
 4. Ще научите някои тънкости при снимането на бързодвижещите се обекти. Ще даваме примери със снимки на известни български и чуждустранни автори. 
 5. Ще научите тайните трикове на големите фотографи за прекрасни нощни снимки. 

 

На кои въпроси ще намерите отговори?

 

 1. Какъв фотоапарат да си купя?
 2. Как се снима портрет навън?
 3. Как се снима портрет в студио?
 4. Как да рисувам със светлината?
 5. Как се снимат пейзажи?
 6. Как се снима през нощта?
 7. Как да снимам бързодвижещ се обект?

 

 


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.