Фотопленери 

Wildlife. Фотографска експедиция „Галапагос” (Еквадор)

Дата: 30 09 2016


Събитие от 22 09 2016 до 30 09 2016

Всички дати

  • от 22 09 2016 до 30 09 2016

Галапагос е архипелаг в Тихия океан, намиращ се на 956 км от Еквадор. Състои се от 13 основни вулканични острова, 6 неголеми острова и 107 скали. Само 4 от островите обаче са населени.
Санта Круз ще е основният обект на нашата фотографска експедиция. Той е известен с богатата си растителност, знаменитите тунели от лава и най-голямата популация от гигантски костенурки. На него са разположени много центрове за гмуркане, така че ако има запалени гмуркачи в групата ще могат да се потопят в тайнствените води на острова.
Фотографската ни експедиция ще бъде посветена на дивия живот, на wildlife фотографията. Ще снимаме животни, които не могат да се видят никъде другаде по света. И както знаем при този вид фотография дългофокусните обективи са препоръчителни, то тук съвсем не са задължителни, защото животните на Галапагос „обичат да позират“. Те не се плашат от хората, даже са много дружелюбни и много по-любопитни от самите посетители на острова.


Първите два дни ще сме с местен водач на английски, който ще ни покаже основите красоти. Ще използваме тези два дни да набележи най-хубавите ракурси и места за снимане, защото следващите два дни ще сме сами и ще снимаме на воля.

Програмата е свободна и подлежи на промени в движение с цел спиращи дъха снимки, това за което сме дошли.

 

Ден 1 - 22.09: София – Мадрид – Гуаякил (Еквадор)
Редовен полет на България Ер София – Мадрид 06:45 – 09:20. Редовен полет на авиокомпания Авианка Мадрид – Гуаякил (Еквадор) 16:25 – 23:15 с транзит от 2 часа в Кали (Колумбия).
Нощувка в Гуаякил.

Ден 2 – 23.09: Гуаякил – Балтра (Галапагос) – Пуерто Айора (Залива на костенурките)
Полет от Гуаякил до летище Балтра (Галапагос) на Еквадорски авиолинии 10:40 – 11:30. Ще бъдем посрещнати от местен водач, който ще ни закара до хотела в Пуерто Айора. Следобед, ще посетим Залива на костенурките (Tortuga Bay), с прекрасни пясъчни плажове. Тук ще вървим около 45 минути по пътека обточена с кактуси до първия плаж наречен Плая Брава поради силните течения в района. Тук може да наблюдаваме морски игуани, морски птици и пеликани. След това продължаваме пеша още 15 минути към следващия плаж Плая Манса - естествена лагуна, посещавана от синьокраки рибояди и пеликани. Плажът е идеален за почивка и плуване. Нощувка.

 

Ден 3 – 24.09: Разхода с корабче до остров Северен Сиймур
След закуска, водачът ще ни посрещне в хотела и ще ни отведе до пристанището за началото на разходката. Пътуваме в малка яхта с включен обяд на борда. Остов Остров Северен Сиймур е изключително живописно място за разходка, плуване и гмуркане с шнорхел. Главните атракции са фрегатите, рибоядите, чайките, хищните птици, зелените морски костенурки и известните акули от Галапагос.
Ще се върнем на пристанището следобед. Нощувка.

Ден 4 – 25.09: Възвишенията на Санта Крус
Днес ще се насладим на многообразния животински свят и интересни геоложки форми на остров Санта Крус. Почти всички видове птици на Галапагос се срещат тук. Пътуваме във вътрешността на острова като се изкачваме от Пуерто Айора към възвишенията на Санта Крус. Пътят се вие край обработваеми земи и обгърнати в мъгла гори. Ще срещнем много видове птици включително червен мухояд и чинките на Дарвин. Тук има отлични възможности за наблюдаване на галапагоски костенурки, както и за изследване на местните лавови тръби, карстови фунии и кратери. Тези страховити образувания са лесно достъпни пеша и ще ни дадат поглед към вулканичния произход на островите. Нощувка.

Ден 5-6 – 26-27.09: Снимачни дни
Тези дни ще вървим, където ни отведат обективите. На база на предишните дни ще набележим места за снимане, които ще посетим отново и тогава времето е наше. Ще издебнем подходящата светлина и ще снимаме до откат.

Ден 7 – 28.09: Санта Крус – Балтра - Гуаякил
Рано сутринта, трансфер до летището. По пътя за летището ще спрем за да видим кратерите близнаци. Пътят до летище отнема близо 1 час. Полет Балтра – Гуаякил 12:30 – 15:20 на Еквадорски авиолинии. Пристигане в Гуаякил и нощувка.

Ден 8 – 29.09: Гуаякил – Мадрид
Полет от Гуаякил до Мадрид на авиокомпания Авианка с транзит в Богота от 2 часа. Заминаване в 10:50 от Гуаякил.

Ден 9 – 30.09: Мадрид
Пристигане в 07:05 ч на летище Мадрид. Шатъл трансфер до хотела. Свободно време в Мадрид и нощувка.

Ден 10 – 01.10: Мадрид - София
Свободно време в Мадрид. Следобед, шатъл трансфер до летището за полет Мадрид – София на България Ер 19:35 – 23:55.

Цена: 5996 лв.

Цената включва:

►самолетни билети Мадрид - Гуаякил - Мадрид, Гуаякил - Балтра - Гуаякил и София - Мадрид - София с включени всички такси ►настаняване в двойни стаи в хотел 3* на отров Санта Круз (закуска всеки ден, обяд на яхтата на ден 3) ►настаняване в двойни стаи в хотели близо до летището в Гуаякил и Мадрид ►трансфери по програма, транспорт със спирки по пътя за изгледи ►посещения по програма в Галапагос с английско-говорещ водач (дни 2 и 4) ►екипировка за гмуркане с шнорхел ►разходка с яхта на ден 3 (в група) ►мед. застраховка с покритие 25 000 евро ►фотограф водач

Цената не включва: ►Входна такса за Национален парк Галапагос (USD 100 на човек, заплаща се на място)►INGALA карта за контрол на миграцията (USD 20 на човек)►Напитки, бакшиши, лични разходи►Летищни трансфери в Гуаякил

 Всички пътувания се организират от лицензирани туристически агенции.

Обучението и лекторите по фото и видео заснемане се осигурява от Грейт Фото Арт.


АдресGalápagos Islands, Ecuador

Карта