Фотопленери 

Фотографска експедиция Есен в Тоскана

Дата: 29 10 2016


Събитие от 22 10 2016 до 29 10 2016

Всички дати

  • от 22 10 2016 до 29 10 2016

22-29 ОКТОМВРИ 2016

ЗЕЛЕНИТЕ ТЕРАСИ КАДИФЕ ПОД СЛЪНЦЕТО НА ТОСКАНА И ЦВЕТНИТЕ ЗАЛЕЗИ НА ИТАЛИAНСКАТА РИВИЕРА. ВСИЧКО ТОВА ЗАСЛУЖАВА ПОДРОБНО ИЗСЛЕДВАНЕ И ЗАСНЕМАНЕ, КАКВАТО Е ЕДНА ФОТОГРАФСКА ЕКСПЕДИЦИЯ.

  • 8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ
  • ВЕЛИЧЕСТВЕНИ ПЕЙЗАЖИ
  • ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ ПО ФОТОГРАФИЯ НА ТЕРЕН С ПЕТЪР ЧОЛАКОВ
  • КОМФОРТ И МОБИЛНОСТ С КОЛИ ПОД НАЕМ
  • АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
  • СЛИВАНЕ С МЕСТНАТА КУЛТУРА И ХОРА

ПРОГРАМА

Отново ще сме мобилни с наети специално за нас коли, които сами ще шофираме и които ще ни отведат по посока на обективите. Това предимство ни дава много мобилност и комфорт, за да се концентрираме само върху снимките. Програмата е гъвкава и подлежи на промени в движение с оглед по-добри снимки и метеорологични условия.

ДЕН 1: 22 ОКТОМВРИ 2016: Пристигане и настаняване в агритурисмо (типична тосканска вила за гости). Линк към вилата, очаквайте скоро.

ДЕН: 2, 3 4, 5, 6, 7: 23-28 ОКТОМВРИ 2016: Започваме изкачване по хълмовете на Тоскана сред средновековни замъци, слънчеви хълмове, очарователни селски къщи, чифлици и пътища – окантени с кипариси, безкрайни редове лозя, маслинови горички и златни житни ниви. Това място е впечатлявало не само ренесансовите художници, то главозамайва пътешественика и днес. Тук гения на природата и човешката ръка са се срещнали. Тоскана е рай и за фотографите, чревоугодниците и кулинарите. 

Флоренция. Един от най-забележителните градове на Италия и главен град в Тоскана. Разположен край река Арно на площ от 102 кв.км., впечатлява с величие и богатство на културни и исторически забележителности. Улиците, площадите и храмовете на града са украсени с творбите на велики италиански майстори като Леонардо Да Винчи, Данте, Боккачо, Джотто и много други. Посещение на Моста Векио – покрит дървен мост над р. Арно, построен между 13-14 век и Историческия център на града - класиран от сп. Форбс за едно от най-красивите места на планетата.

Лукка (Lucca) и Пиза. Градът е защитен от идеално запазени средновековни стени, а зад тях съхранява типична тосканска архитектура с малки калдъръмени улички и старинни дворци. Снимките тук ще се проведат в 14-18 ч заради отличната светлина в този часови пояс. Тук ще имаме Live Education с преподавателя Петър Чолаков. 

San Gimignano, Colle di Val d'Elsa, Arezzo, Siena, Montepulciano, San Quirico d'Orcia, Вал Дорчия (Val d'Orcia). По тези земи трябва сме рано по изгрев (предполагаемо около 05:00 ч местно време), за да заснемем удивителни пейзажи и мъгли на фона на завладяващата сутрешна светлина. Тук ще имаме Live Education с преподавателя Петър Чолаков.
Заедно с Кианти, това може би е едно от най-съвършените парчета земя от Италия и дом на едни от най-добрите сортове вина и ястия на италианската кухня, които могат да се дегустират в чудесните малки ресторантчета на района. Спокойствие, изтънченост и автентичност са думите, с които може да се опише тази земя. Фото разходка из Монталчино – пълни с автентични малки ателиета на майстори-занаятчии.

Casciano In Val Di Pesa  и Кианти – област от малки каменни селца, разположена в сърцето на Тоскана, върху част от най-красивите места на околността, като в същото време е и от най-значимите региони за производство на вино. Кианти предлага уникален пейзаж с нежно зелени хълмове, покрити с широки области лозя и маслинови горички. Пейзажите на Кианти са толкова красиви, че вдъхновяват не един фотограф, за украсят след това пощенски картички и календари от цял свят.

ДЕН: 8: 29 ОКТОМВРИ 2016: Отпътуване обратно за София.

КАРТА НА МАРШРУТА:

Цена: 1529 лв.

Цената включва:

7 нощувки на база закуска. Настаняването е в двойна стая.

Коли под наем

Медицинска застраховка при пътуване

Водач-лектор-фотограф

 

Цената не включва:

Самолетен билет (ориентировъчна цена към 11 май 2016 – 533 лв. с включен багаж)

Гориво за колите под наем

Харна, извън посочената по-горе

Разходи от личен характер

ЗАПИСВАНЕ ДО 20 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. НА PENGUIN.BG

 

 Всички пътувания се организират от лицензирани туристически агенции.

Обучението и лекторите по фото и видео заснемане се осигурява от Грейт Фото Арт.

 


АдресTuscany, Italy

Карта