Фотопленери 

Фотографска експедиция Лунни пейзажи

Дата: 27 09 2017


Събитие от 22 09 2017 до 27 09 2017

Всички дати

  • от 22 09 2017 до 27 09 2017

Няма как да не споделим и още малко лунни пейзажи от канарския остров Лансароте. Човек се чуди това място на Земята ли е или на Луната.

 

ПРОГРАМА*

ДЕН I, 22 Септември 2017 г., ПРИСТИГАНЕТО

Пристигане в Мадрид.

Фототема на деня: Street Photography из Мадрид

Излитане от Мадрид за Лансароте.

23:35 ч пристигаме на летището на Лансароте с полет София-Мадрид-Аресифе. Трансфер и настаняване във финка Тиагуа. Нощувка.

ДЕН II 23 Септември 2017 г., ЛУННИ ПЕЙЗАЖИ В ПЛАНИНАТА ТИМАНФАЯ

Фототема на деня: Пейзажна фотография

Закуска

Практически уъркшоп на лунни планински пейзажи в огнената планина – Тиманфа

Описание на маршрута

Южна фотоекскурзия. Посещаваме вулканите като правим един малък преход до мястото, където са започнали изригванията от лава през XVIII век. Можем да направим 2 алтернативни, различни маршрута - първия, при който да се качим до върха на един страхотен вулкан със съответните гледки от високо и втория, при който да влезем вътре в самия кратер на вулкана.

След това се отправяме към El Golfo, за да снимаме Зеленото езеро. Следват бреговете от лава в Hervideros, където спираме за снимки. Също така и в Солниците Janubio, които са едни от най-големите в Европа и се отличават с особени красота и пейзажи.

Последната спирка ще направим в La Geria. Тази зона с лозови насаждения е задължително да бъде видяна, тъй като е незаменима като обект за снимане.

Това е една целодневна фотоекскурзия, която ще направим с коли, за да имаме повече гъвкавост при придвижването до различните места за снимане. Денят е посветен на вулканите и как те са формирали островния облик.

Тиманфая представлява серия от вулкани с дължина 8 км. Интересен факт е, че през 1972 г. при подготовката на астронавтите от Аполо 17 за мисията им на Луната, са били използвани кадри и снимки от Тиманфая.

Хапване

Можем да спрем при винарните в La Geria, където за около 25€ на човек ще получим много хубав обяд на чудесно място, с изглед към лозовите полета. Добра храна и добро вино!

 Снимка Петър Чолаков, Great Photo Art

ДЕН III 24 Септември 2017 г., ЛУННИ ПЕЙЗАЖИ, АРХИТЕКТУРА, ПЕЩЕРИ С ПОДЗЕМНИ ТУНЕЛИ

Фототема на деня: Пейзажна и архитектурна фотография

Практически уоркшоп по пейзаж в пещерата Хамеос и архитектура в Тегисе(Teguise).

Втория ден го посвещаваме на традициите, историята на Лансароте и панорамните гледки.

Описание на маршрута

Северна фотоекскурзия. Можем да започнем деня с посещение на Тегисе(Teguise). - старата столица, където да снимаме традиционна канарска архитектура, както и да се запознаем с историята на острова, с която да аргументираме фотографиите си.

Веднага след това се отправяме към "Las Nieves", за да направим снимки от високо на панорамната гледка към острова и на отвесните скали и урви на Фамара. Следваща спирка: "Mirador de los Helechos", откъдето се откриват фантастични гледки към долините на острова. По това време на годината вече са паднали дъждове и земята е покрита със зелен килим - явление, което не може да бъде видяно по друго време на годината.

Когато приключим там, отиваме в селището Haría - едно от най-красивите на острова, което се намира в "Долината на хилядата палми". После се насочваме към "Mirador del Rio", където можем да влезем или не. Ако решите да влезем, входа струва 5€ на човек и ще можем да се любуваме на невероятните гледки към "Реката" и острова Грасиоса, както и на самия Мирадор, дело на Сесар Манрике. Ако пък решим да не влизаме, варианта е да походим около 5 минути в южна посока и пак да се порадваме на същите гледки, само че безплатно. Но при този вариант не можем да разгледаме Мирадора от вътре, нито да имаме достъп до ресторанта с барбекюто на лава.

Приключваме с посещението на Jameos del Agua - нещо, което задължително трябва да се види. Представлява неповторим подземен оазис - също до голяма степен дело на Манрике.

Ще приключим денят с нощна фотография над (Mirador del Río) - (по-желание)

Хапване

При северната екскурзия има следните възможности: типична таверна в Haría, в планините или пък в крайморското селце Arrieta, на самия плаж. Може би ще трябва да направим избор по-скоро в зависимост от климатичните условия в съответния ден. На тези места храната ще ни излезе някъде около 15€ на човек. Тя е по-скоро на база тапас, а не твърди менюта (typical spanish......)

Снимка Петър Чолаков, Great Photo Art 

ДЕН IV 25 Септември 2017 г.

Фототема на деня: Пейзажна фотография снимки във движение

Снимаме парка Тиманфая, това е най-забележителното място на острова. В резервата не е стъпвал човешки крак от хилядолетия затова има организиран превоз от които ще снимаме уникалните гледки
без да се налага да ходим.

Можем да се разходим и с камили което ще ни струва по 10 € на човек.

След което се отправяме към пътят Емпайър Стейт Билдинг, Солниците (Playa de Janubio) и Срецата на вулканичната лава в океана в (Los Hervideros)

Денят ни ще приключи със страхотния залез от планината при (Femés)

Хапване

Ще обядваме в ресторан който приготвя храната с вулканична пара в парка Тиманфая .
където за около 40€ на човек ще получим отличен обяд (алтернатива е да хапнем по късно
в солниците където е доста по евтино)

Снимка Петър Чолаков, Great Photo Art

ДЕН V 26 Септември 2017 г.

Фототема на деня: Пейзажна и архитектурна фотография


Денят започва с посещението на домът - музей на великия архитект Сезар Манрике. Цялата архитектура на острова, въздействащите съчетания на растения и постройки между лавата са негово дело!

Острова е родина на най-причудливите кактуси на света. Ботаническата градина Сад Кактус де Лансароте (Jardín de Cactus de Lanzarote) ще ви Смае

После ще си направим арт – сесия на Възвишенията преди Teseguite

Ще приключим денят с нощна фотография на тучните плажове на Лансароте (Playa Mujeres) - (по-желание)

Хапване

Ще обядваме в Музеят на кактусите или Teseguite

ДЕН VI 27 Септември 2017 г.

Закуска и отпътуване за България. Излитане от Лансароте

Пристигане в Мадрид Кратка
Пристигане в София

 

ЦЕНА
 810 евро цена, оферирана за пътуване на група от 10 човека.
 980 евро, при група от 8 и 9 души
 1520 евро цена, при група от 5 до 7 души
 Заплащане на първа вноска до 15.08.2017 г. в размер на 400 евро.
 Окончателното плащане трябва да бъде извършено най-късно до 07.09.2017г.

 

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО:
 Трансфери от и до летището в Лансароте
 5 нощувки на база закуска във Финка Тиагуа
 2 обяда в традиционни ресторанти
 2 целодневни обиколки на острова с местен придружител и организиран транспорт, което ще ни позволи да опознаем по-добре спецификата на острова и неговите пътища. Обиколките включват Северна и Южна екскурзия, с подробно описаните по-горе маршрути и забележителности.
 Осигурени автомобили за останалите 2 дни от престоя на острова, с които да се пътува свободно при избран от нас маршрут и време.
 Фотограф - лектор от България
 Медицинска застраховка с покритие 10000 евро


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
 Самолетен билет - 202 евро. Забележка: Цена на самолетния билет е към 18.07.2017 г. с включени летищни такси. Цената на билета се уточнява допълнително при запитване. Полетите се извършват от Ryan air, с прикачване в Мадрид. Билетите се плащат веднага след резервацията.
 Такса посещение на "Mirador del Rio" – 5 евро на човек (посещението е по желание)

 Такса посещение на "Jameos del Agua" – 7 евро на човек

 Такса за полудневна екскурзия с катамаран - 65 евро на човек при сформиране на група. Пътуването с катамаран ще се осъществи при изявено специално желание на пътуващите. Забележка: не се препоръчва през това време на годината.

 Разходи от личен характер

 *Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел по-доброто провеждане на фотопленера.

** Самолетният билет се резервира и купува лично от всеки участник. 

ЗАПИСВАНЕ ДО 10 СЕПТЕМВРИ 2017 Г. НА PENGUIN.BG

 Всички пътувания се организират от лицензирани туристически агенции.

Обучението и лекторите по фото и видео заснемане се осигурява от Грейт Фото Арт.

 
АдресLanzarote, Las Palmas, Spain

Карта